Wat kost een laser lasapparaat?

Wat kost een laser lasapparaat?

Laser lasapparaten staan bekend om hun langere levensduur en hogere precisie. Er zijn een aantal factoren die meespelen in het bepalen van de prijs voor een laser lasapparaat. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten lasers, zoals diodelasers, CO2-lasers en vezellasers. Vezellasers (fiberlaser) zijn de beste lasers voor metaal gloeien, etsen en graveren. Door hun kleine brandpuntsdiameter resulteert er een intensiteit die tot wel 100 keer hoger is dan die van een CO2-laser.

Daarnaast bepaalt de functionaliteit ook de prijs. Hoe meer mogelijkheden binnen de software van het apparaat, hoe hoger de prijs. Bij sommige laser lasapparaten is het daarnaast nodig dat deze door een specialist geïnstalleerd wordt op de werkplaats. Wat eveneens kosten met zich meebrengt. Kortom, er zijn verschillende factoren die meespelen tijdens het uitkiezen en kopen van een laserlasapparaat, maar wat kost een laser lasapparaat nu in de praktijk?

  Bekijk onze producten

 

De prijs van laser lasapparaten

Het model en de specificaties van de laser lasapparaten bepalen de prijs van een laser lasapparaat. Een instapmodel kost namelijk al gauw €10.000 tot €30.000. De apparaten binnen deze prijsklasse zijn vooral geschikt voor bouwprojecten waarbij een laserlasapparaat nodig is. Een apparaat uit de middenklasse kost doorgaans tussen de €30.000 en €80.000. Deze zijn zeer geschikt voor professionals die graag hoge eisen stellen aan de snelheid en nauwkeurigheid van het lassen.

Voor mensen in de staalsector of klusbedrijven is een laser lasapparaat van instapmodel of middenklasse al voldoende. Het belangrijkste in de keuze voor een lasapparaat is dat u een snellere, meer nauwkeurige en dus efficiëntere manier van lassen heeft door een laser lasapparaat. Bij Primex B.V. kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding geven voor laser lasapparaten. Wij hebben vezellaser lasapparaten in ons aanbod die u goede kwaliteit bieden voor laserlassen. Vanaf € 11.000 heeft u al een vezellaserlasapparaat bij Primex.

De voordelen van een laser lasapparaat

Laser lasapparaten worden erg hoog aangeschreven in de wereld van lassen. Dit komt door hun vele mogelijkheden en voordelen. Wij hebben een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet:

Snelheid en efficiëntie: dankzij het laserlassen kan een klus sneller gedaan worden dan met traditionele lasapparatuur. Hierdoor maakt het hogere productiesnelheid mogelijk, wat weer kan zorgen voor een verbeterde efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Contactloos lassen: het laserlassen is contactloos. Dit betekent dat het lasgereedschap niet in direct contact hoeft te staan met het werkstuk. Er is dus geen fysieke druk voor nodig bij het gebruik van een laser lasapparaat. Daarom wordt het risico op besmetting verkleind en de verbinding tussen van moeilijk bereikbare plekken een stuk makkelijker.

metalen, kunststoffen, legeringen en zelfs sommige niet-metalen zijn allemaal materialen waarbij laserlassen kan werken. Door deze veelzijdigheid zijn ze prima geschikt voor verschillende industrieën.

Precisie en kwaliteit: door een uitzonderlijke precisie zorgt een laser lasapparaat voor goede controle over het lasproces. Er kunnen al lassen gemaakt worden met minimale hittevorming. Hierdoor kan het resulteren een esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige lasnaden.

Is een laser lasapparaat de prijs waard?

Ook al kunnen kosten voor een laser lasapparaat redelijk hoog oplopen, is het een slimme investering voor de langere termijn. De efficiëntie die een laser lasapparaat biedt, kan bedrijven die dagelijks veel laswerk verrichten enorm helpen. Door de snellere productietijden en lagere foutmarges kunnen bedrijven snel de kosten van een laser lasapparaat terugverdienen.

Laser lasapparaten kunnen uiteindelijk ook traditionele methoden volledig vervangen, wat kan bijdragen aan lagere arbeidskosten in de toekomst. In een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te vinden, kan het dus verstandig zijn om te investeren in de efficiëntie van een laser lasapparaat.

Bovendien kunt u een laser lasapparaat soms ook leasen, waardoor u uw kosten kunt spreiden. Hierdoor hoeft u geen grote investering in één keer te doen, maar kunt u wel gebruikmaken van de voordelen die laserlassen met zich meebrengt

Laser lasapparaten bij Primex B.V.

Op onze website kunt u verschillende laser lasapparaten vinden. Wij leveren deze binnen 7 werkdagen. Bovendien zijn de laser lasapparaten tot tien keer sneller dan handmatig TIG-lassen, hebben ze een hoge levensduur en een hoge lasefficiëntie. Ook bieden wij een breed scala aan lashelmen, -kappen en toebehoren. Alles wat u nodig heeft om te lassen kunt u op onze website vinden!

Een laser lasapparaat biedt veel voordelen tegenover traditionele methoden van lassen. De prijs van een laser lasapparaat kan variëren op basis van de specificaties en de zakelijke behoeften. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een apparaat bepalen. Daarom is het slim om uzelf te verdiepen in de verschillende opties en prijsklassen. Voor kleine projecten is een instapmodel een goed begin, maar voor grotere projecten of precisiewerk zijn de geavanceerde modellen vaak beter geschikt. Hopelijk heeft u genoeg informatie op kunnen doen over wat een laser lasapparaat kost.

  Bekijk de rest van ons assortiment

 

Gepubliceerd op: 21 oktober | Terug